E-tickets

Het e-ticket wordt via e-mail en een download link ontvangen door de koper. Elk e-ticket wordt voorzien van een 1D barcode. Dit is een standaard die wordt gehanteerd door de meeste partijen, zoals ook bijvoorbeeld Ticketbox. Het gebruik van deze standaard maakt het ook mogelijk om de voorverkoop te blijven combineren met andere voorverkoopadressen.

Veiligheidscontrole en unieke barcode

E-tickets zijn uniek en geven altijd toegang voor één persoon. De tickets worden uitgegeven op naam, die gekoppeld wordt aan de unieke barcode en het nummer van de toegangskaart. Zo is elke E-ticket uniek en slechts éénmalig bruikbaar voor toegang tot het evenement.
Het e-ticket zal niet waardeloos zijn als de koper zelf niet in staat is om naar het evenement te gaan. De koper kan namelijk bij de organisatie de naam van de gebruiker laten wijzigen. Een hele belangrijke voorwaarde voor de koper dus.

Voorbeeld E-ticket

Bekijk een voorbeeld van een e-ticket.
Om het e-ticket te bekijken en te printen heb je Adobe Reader nodig. Als je die niet hebt kun je die hier nu downloaden:
Let op: Elke koper is echter ZELF geheel verantwoordelijk voor het gebruik/misbruik van een e-ticket. Kopiëren heeft geen enkele zin, het e-ticket wordt bij het scannen aan de toegangscontrole herkent en vergeleken met naam en de originele uitgegeven barcode. Is bijvoorbeeld een kopie van het e-ticket al gescand en heeft een persoon al met een kopie ticket toegang gekregen tot het evenement, dan is de originele koper in gebreke, omdat alléén de koper toestemming gegeven kan hebben voor het kopiëren van het originele ticket en zal de koper onherroepelijk de toegang tot het evenement ontzegd worden op vertoon van een dergelijk dubbel-e-ticket.

De organisatie kan per evenement een boodschap en/of een afbeelding toevoegen aan de e-tickets, waarin bijvoorbeeld het programma of andere relevante informatie voor de ticket kan worden weergegeven.
Terug naar de Agenda